Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier spelers. De bal dient net als met tennis over een net gespeeld te worden, waarbij ook de glazen wanden gebruikt mogen worden. Padel is makkelijk te leren, geschikt voor alle leeftijden en alle niveaus. Wanneer kom je deze snelle sport uitproberen?

De Service is in als deze in het vak stuitert zonder dat de bal het gaas raakt.
Als de bal stuitert en dan het glas raakt is deze in. Net als met tennis heb je 2 kansen om de opslag op de hierboven genoemde manier goed te slaan.

Opstelling op de baan:
Als je serveert staat je partner aan het net. Na de service loop je direct naar voren toe zodat jullie beide aan het net staan. Ontvangende partij staat met zijn tweeën achterin. Je gaat altijd met 2 naar voor of achter nooit 1 voor 1 achter i.v.m. weg geven van ruimte.
Positie achterin als altijd achter de servicelijn en tussen de 1e paal glas zijwand en binnenste achterwand.
Aan het net sta je altijd tussen de 2e en 3e paal vanaf het net gezien.
Verder spelen twee linkshandigen nooit met elkaar. Elke linkshandige speler staat aan de rechterkant van het speelveld, dat heeft te maken met dat de ballen vaak door het midden worden gespeeld. Dus met een linkshandige speler op rechts en een rechtshandige speler op links heb je de sterke forehand in het midden.
Let op dat je altijd je eigen kant blijft houden. Dit wijkt dus af van tennis. Je staat deels met je service dus samen aan één kant.
Tip: Als de bal tegen de glaswand komt moet je met de bal meedraaien.

Spelverloop:
Tijdens de rally mag de bal maar 1 keer de grond raken. Je mag via je eigen glas de bal over het net slaan niet via het gaas.
Als de bal heeft gestuiterd mag deze 1 of meerdere malen gaas of wand raken. Nadat de bal het gaas of de wand heeft geraakt mag deze niet meer op de grond stuiteren.
Je hebt een punt wanneer de bal in het net gaat, rechtstreeks aan de overkant de wand of het gaas raakt (dus uit is). Of wanneer 1 van de regels hierboven wordt overtreden.
Let op, terug slaan via je eigen glas mag. Via je eigen gaas mag niet.